Известие

Collapse
No announcement yet.

T.S vs BOXER

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• T.S vs BOXER

Здравейте, реших да пусна тази тема понеже четох някъде из форума, че

"разликата м-у тс и боксера е ,че на тс ако ти се наложи да правиш основен ремонт излиза над 2000лв,а на боксера 1000лв,да не говорим за обслужване:
    тс-ремъци ролки водна помпа-около500лв,свещи250лв,кабели и лули180лв
    боксер-ремъци ролки100лв до 200лв,свеши,най скъпите иридиум-130лв,кабели 50лв
    абе те боксертите не ги бива само дето има движещи се от 78година
    не вярвам ,какъвто и да е тс да изкара и една трета от километрите и годините на боксера
    "

Ясно че всеки мотор от тези двата си има силни и слаби страни, и моля всеки който е карал и t.s и boxer да напише своите впечатления
    до сега се разбра,че подръжката на T.S е почти дубъл от тая на боксера- на мене за ролките,ремъците вкл. и тоя на климатика + масло и филтри ми искат 350 лв. мноооо ли са това
    Alfa Romeo 145 T.S 1.6 /99 година

Малко луд, в рамките на нормалното!

350лв. - направо без пари
    честито, ама гледай к'во ти слагат.
    Alfa 145 1.6 TS 16V '99
    Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

казаха ми че това са били складови цени - значи ако наистина са такива в магазина за тези консумативи ще са поне 400-450лв.
      Искам да попитам и за свещите, понеже мисля да сменя и тях вие с какви карате стааа въпрос за T.S незнам има ли значение това какъв е мотора
      Alfa Romeo 145 T.S 1.6 /99 година

Малко луд, в рамките на нормалното!

Comment

а за цял двигател оборудван ТС на моргата 800лв. чувал ли си а цяла 145ца за 3000лв ???? какви са тия ремонти по 2000лв. то 3000е на автокъщите цяла кола бре ...... ще си купиш още една 145ца като ти се наложи ремонт и старата я прибираш в мазето и тва е .....
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
        Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
        Alfa Romeo 145 1.4 16v
        BMW 520i E39

Comment

Twin Spark : по-бърз и по-скъп за обслужване "Хбаво и евтино няма"
          Boxer : по-бавен и по евтин за обслужване "Наслада за ушите"
          Lexus Is200
          Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от plapla
            казаха ми че това са били складови цени - значи ако наистина са такива в магазина за тези консумативи ще са поне 400-450лв.
            Искам да попитам и за свещите, понеже мисля да сменя и тях вие с какви карате стааа въпрос за T.S незнам има ли значение това какъв е мотора
            Свещите естествено не са същите като на боксера, не знам за боксера, но на ТС са 8 на брой - 4 малки и 4 големи.
            Най-евтин вариант (аз си купих) - BOCSH едноелактродни, комплекта около 80лв или нещо подобно не помня точно, защото купувах и лули.
            Има вариянт на шампион за 120-130лв.
            И най-скъпия - каквито са били оригиналните на модела е NJK - 350лв.
            Съветвам те да минеш с BOCSH - свещите не са толко важни, че да дадеш 350лв за тях.
            Alfa 145 1.6 TS 16V '99
            Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

аз пък те съветвам да си караш със денсо а за боша няма ги коментирам
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

На Живко поста ми хареса..Кратък и ясен естествено сега ще изкочи някой със боксер да каже че са по-бързи,по-здрави,по-ефтини за потдръжка.... Ееее да ама ако бяха толкова добри мисля че 98% от хората щяха да карат боксери а не тс.Неказвам сичко това защото имам тс а защото мой приятел толкова се напрати от неговата 33ка 1.3боксер вложи толкова пари и накрая се отказа и я продаде нямаше кой да го оправи тва чудо на техниката.И мен лично мойта от както и сложих спортен филтер ми харесва повече звука
                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Предишната Алфа ми беше SUD.1.5 с 2-та вебер карборатора.Нямаше по-голяма наслада като запалиш боксера.Купих я през 95г и съм и направил само един път основен ремонт.Беше много лесна за подръжка(разкарах я миналата година и ме е малко яд )

Comment

па на боксета да не ти дава господ да му сменяш окачването - особенно предното - разбирай че всяка кола си има предимства и недостатъци - по - нагоре има една тема "поддръжка с цени " почети малко там и си прецени какво искаш
                    alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

колеги,ако не вярвате за цените на тс за основен ремонт питайте ДЖОРДАН,смятам че ще ви е от полза

а преди големият внос на тс ,какво сте карали

съвкупноста на опел,фиат,и алфа за тс за мен е неприемлива(сбирщайн),докато боксер си е индивидуална разработка
                      145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Първоначално публикувано от drigata

съвкупноста на опел,фиат,и алфа за тс за мен е неприемлива(сбирщайн),докато боксер си е индивидуална разработка
                        То сигурно затова доста по-често се пускат теми за ремонт на ТС двигатели
                        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

хаиде пак се почна ужас
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

И кое е опелското у Т.С. ?
                            Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от drigata
                              докато боксер си е индивидуална разработка
                              ей това е истината за алфа ромео
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X